Sağlık

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrencileri kenti internet gazeteleri olan www.TokatPortal.net üzerinden LÖSEV için yardım kampanyası başlatacaklarını duyurdu.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrencileri kenti internet gazeteleri olan www.TokatPortal.net üzerinden LÖSEV için yardım kampanyası başlatacaklarını duyurdu.
13-11-2012 10:37

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrencileri Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV)`e; ``lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, destek vermek amacıyla çalışma başlatacak.

Tokat kent merkezinde ve GOÜ Taşlıçiftlik yerleşkesi üzerinde başlatılacak olan çalışmalar arasında, LÖSEV tanıtım standı, konser-tiyatro gibi etkinlikler, gönüllü kişilerin yaptığı çeşitli eşyaların satılması gibi konuların yer aldığını bildiren ve çalışmanın yürütücüsü olan Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi 3. sınıf öğrencisi Ozan Özdemir; ``Lösemili kardeşlerimize destek olmak ve küçük de olsa bir katkı sunmak amacıyla, öğrenci arkadaşlarımdan destek istedim. Hep birlikte bu işi yürüteceğiz ve elimizden geldiğince bir şeyler yapacağımıza inanıyorum. İlerleyen günlerde netleşecek olan bu yardım kampanyamıza destek vermek isteyen herkesi yanımızda görmek, bizleri mutlu edecektir.`` şeklinde açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili olarak Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen ve Teknoloji Kulübü`de Ozan Özdemir`in çalışmalarına destek vereceğini açıkladı. Gerekli ve ilgili kişilerle yapılacak olan görüşmelerden sonra GOÜ fakültelerinde stand açacaklarını belirten Fen ve Teknoloji Kulübü yönetiminde bulunan öğrenciler; ``Ozan arkadaşımızın öncü olduğu bu kampanyaya destek olmak için başta Eğitim Fakültesi olmak üzere tüm üniversitede ve Tokat kent merkezinde ihtiyaç duyabileceğimiz bütün kapıları sonuna kadar çalacağız. Teknik anlamda gerekli olacak bütün yardımlar için şimdiden kolları sıvadık. Önümüzdeki Çarşamba günü, tüm kulüp üyelerimizi ve yönetimimizi bu konuyla ilgili olarak yapacağımız toplantıya davet edeceğiz ve destek vermek isteyen herkesi yanımıza alacağız.`` şeklinde açıklamalarda bulundu.

Fen ve Teknoloji Kulübü Başkanı Recep Çetiner ise; ``Çocukluk çağındataya çıkan lösemi tipleri diğer kanser çeşitlerineanla daha yüksek görülmektedir. Kesin olarak nedenleri bilinmeyen lösemi, hem genetik hem de çevresel faktörlerin önemli olduğu bir kanser türüdür. Bununla birlikte bu hastalıktan dolayı kaybedilen çocuk ya da kişilerin genelinde, aşırı zayıflık, mikrobik hastalıklar, kanama ve işgale bağlıgan yetmezlikleri gibi rahatsızlıklar söz konusu. Ülkemizde her yıltalama 1000 - 1200 yeni lösemili çocuk vakası ile karşı karşıyayız. Bu da bazen dar bütçeli ailelerde ebeveyni, lösemili çocuk ile diğer çocukları arasında seçim yapmaya kadar zorlayabiliyor. Bu bakımdan Fen ve Teknoloji Kulübü olarak; lösemi hastalığını tanıtmak, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmak ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmek için elimizden geleni yapmaya hazırız.`` dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER